AKTUELNO

Budite uz Novo jutro Televizije Pink i saznaćete sve aktuelne informacije na jednom mestu!

Štampu danas prelistavamo sa Bojanom Bilbijom, urednikom političke rubrike u dnevnom listu "Politika", Sašom Francistijem, glavnim urednikom časopisa "Argumenti i fakti" i Predragom Rajićem iz Centra za društvenu stabilnost.

Šta se očekuje od nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu 24.juna, tema je o kojoj jutros razgovaramo sa advokatom Goranom Petronijevićem, direktorom Foruma za etničke odnose Dušanom Janjićem i sociologom prof. dr Vladimirom Vuletićem.

Nakon testova iz srpskog jezika i matematike, osmake danas čeka polaganje kombinovanog testa iz pet predmeta. Konačni rezultati male mature biće objavljeni 28. juna, a od njih će zavisiti upis u željene srednje škole. A kako odabrati pravu školu, koje su srednje škole danas najtraženije i sa diplomom koje srednje škole je danas najlakše doći do posla, teme su o kojima ćemo razgovarati sa Eleonorom Vlahović, školskim psihologom i Miloradom Antićem, predsednikom Foruma srednjih stručnih škola.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Da li će rešenošću Srbije,da se utvrde posledice bombardovanja naše zemlje osiromašenim uranijumom 1999-te, konačno početi da se odmotava klupko istine, čućemo od penzionisanog pukovnika PVO Vojske Jugoslavije, general majora u penziji prof.dr Spasoja Mučibabića i advokata Srđana Aleksića.

Rad na brodu za dobar broj građana predstavlja posao iz snova. Koji poslovi su najtraženiji na kruzerima, koliko su oni plaćeni, kako izgleda rad na brodu i koliko često su ljudi koji odu da rade na brod žrtve prevare, teme su o kojima danas razgovaramo sa Debi Weaver iz kompanije Satiner u Londonu, Danom Ristić, ambasadorom kompanije Satiner za Srbiju i Marijom Barbulović, koja radi na brodu.

U rubrici Pod reflektorima ugostićemo glumicu Vanju Ejdus, sa kojom ćemo razgovarati o predstavi "Ričard Treći" koja će 27. juna biti izvedena u Narodnom pozorištu.

Zbog čega se u Japanu, preko 80 odsto žena, koje boluju od raka dojke, izleči,dok u Srbiji, svakog dana, od ove bolesti umru četiri žene? Odgovor na ovo pitanje daće nam naša specijalna gošća, konsultant Japanske agencije za međunarodnu saradnju Kanako Tanigaki.

Gost rubrike Hit jutra biće Nikola Nikolić Džoni koji će nam predstaviti njegovu novu pesmu pod nazivom "Misterija".

Mađioničari Piksi i Zeka pokazaće nam neki od njihovih sjajnih trikova.

#Novo jutro

#škola

'