AKTUELNO

Kejt Midlton nije prisustvovala nekom zvaničnom događaju od decembra prošle godine, baš kao ni njeno dvoje mlađe dece, a jedna devojčica sada je iskoristila priliku da pita princa Vilijama šta se dešava s malom princezom Šarlot.

Kejt Midlton u ilegali

Otkako je operisana u januaru, Kejt Midlton ne pojavljuje se u javnosti, a posvećena je svom lečenju, budući da je u martu saopštila da joj je otkriven karcinom.

Dok je princeza od Velsa na bolovanju i nije u prilici da obavlja svoje kraljevske dužnosti, u javnosti uglavnom viđamo njenog supruga princa Vilijama.

Dok je njihova majka izolovana kako bi se posvetila svom zdravlju, ne viđamo ni decu princa Vilijama i Kejt Midlton, a princ Džordž, najstariji od njih, za to vreme viđen je samo dva puta, na fudbalskim utakmicama koje je pratio sa ocem.

U međuvremenu ni princezu Šarlot ni princa Luija, dvoje mlađe dece ovog kraljevskog para, nismo imali priliku da viđamo, pa su tako i oni poslednji put na nekom javnom događaju bili krajem decembra 2023, kao i njihova majka.

Gde je Šarlot?

Kako sada pišu britanski mediji, prilikom obeležavanja sećanja na Dan D, jedna devojčica je u Portsmutu odlučila da se raspita za malu princezu.

Princ Vilijam je, naime, razgovarao s praunukom kapetana Alastera Banermana, vojnika koji je učestvovao u Operaciji Overlord i čiji je dnevnik princ od Velsa čitao tokom službe, piše The Independent.

Vilijam je pitao devojčicu dopadaju li joj se Crvene strele, akrobatski tim Kraljevskog vazduhoplovstva, ali njoj nije bilo do ćaskanja o avionima.

– Mislim da je htela da pita gde je Šarlot – rekla je žena koja je bila u pratnji devojčice.

– Šarlot je u školi! – rekao je princ Vilijam i dodao: – Šarlot ima ispite. Da, ima testove. Ne raduje se školskom danu. Nadajmo se da će proći dobro.

Princeza Šarlot od Velsa je drugo dete Kejt Midlton i princa Vilijama i jedna od miljenica britanske javnosti, naročito zbog fizičke sličnosti s njenom prabakom kraljicom Elizabetom II, kao i činjenice da se u javnosti uvek drži u skladu sa svojom titulom.

Od malih nogu se uzorno ponašala na kraljevskim događajima, a u više navrata je viđena kako s neodobravanjem gleda na nestašluke svog mlađeg brata princa Luija.

Kontreverze portreta

Otkako se ne pojavljuju u javnosti, Kensingtonska palata objavila je portrete princeze Šarlot i princa Luija povodom njihovih rođendana ovog proleća, a obe ove fotografije privukle su mnogo pažnje na društvenim mrežama.

Fotografiju male princeze povodom njenog devetog rođendana snimila je, kako je navedeno, njena majka Kejt Midlton, a Šarlot je na njoj odevena slično kao na kontroverznom portretu koji je osvanuo na Dan majki i koji su brojne novinske agencije povukle zbog "manipulacije".

Slične komentare privukao je i portret princa Luija, čiju smo najnoviju fotografiju videli na njegov 6. rođendan, a dečak je na njoj nosio istu košulju kao na pomenutoj objavi zbog čijeg se preteranog i neveštog uređivanja Kejt Midlton kasnije izvinila na Iksu.

Autor: