AKTUELNO

Biljana Šahrimanjan Obradović, analitičarka Centra za stratešku analizu, ocenila govoreći o sukobu u Ukrajnini, da se najnoviji intervju predsednika Rusije Vladimira Putina može smatrati vapajem za pregovore.

Šahrimanjan Obradović navodi da NATO alijansa sa svojim saveznicima neprastano i neumorno pomaže Ukrajini.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je jedan od najvažnijih faktora. Važan je i intervju Džo Bajdena, koji je rekao da mir u Ukrajini donosi pobedu i da Rusiji više nikada ne padne na pamet da napadne ukrajinsku teritoriju. To znači da egzistencija Evrope zavisi od toga koliko ćemo pomagati Ukrajini - rekla je Šahrimanjanin Obradović.

Ona je gostujući u Jutru sa dušom kod Jovane Jeremić je ocenila da Rusija vapi za stranim investicijama, jer nema dovoljno novca.

- Rat je stigao na teritoriju Rusije i sada Putin građanima mora da objasni šta se dešava - rekla je Šahrimanjanin Obradović i istakla da je pitanje gde će Putin postaviti oružje da bi gađao SAD.

Foto: TV Pink Printscreen

Ona je mišljenja da je ovo bio Putinov vapaj za pregovorima.

Jovan Babić iz Centra za stratešku analizu je ukazao da se na svakih mesec dana Putin i Medvedev smenjuju sa pretnjama da će upotrebiti nuklearno oružje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Međutim, mislim da se to neće desiti jer bi to dovelo do eskalacije sukoba. U tom slučaju Ukrajina bi mogla da premesti svoje nuklearno oružje na teritoriju Ukrajine i da napadne Rusiju - ocenio je Babić.

Autor: