AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo podrške Vladimiru Putinu, samostalnom kandidatu na predsedničkim izborima u Ruskoj Federaciji i poželeo mu još jednu pobedu koja bi nesumnjivo značila dalji napredak i razvoj prijateljske Rusije, kao i unapređenje odnosa i jačanje saradnje sa Republikom Srpskom.

- Ruski narod ovih dana bira svoju budućnost. Uveren sam da je njihova budućnost u politici koju vodite i da će njihov izbor biti Vladimir Putin. Ovi izbori su od velikog značaja za bratsku Rusiju, ali i za nas koji u Vama gledamo velikog državnika i prijatelja Republike Srpske i srpskog naroda u celini, istakao je predsednik Republike Srpske u pismu podrške Putinu.

Dodik je ukazao da napredak koji je Rusija ostvarila pod vođstvom Vladimira Putina dokazuje ispravnost politike koju vodi, a koja je usmerena na očuvanje jedinstva, suvereniteta i bezbednosti zemlje, svih hrišćanskih vrednosti, tradicije, istorije i kulture.

- Verujem da će građani Ruske Federacije i na ovim izborima prepoznati i svojim glasom nagraditi Vaš patriotizam, odanost otadžbini, kao i rad i trud koji ste uložili za bolju budućnost Rusije i ruskog naroda, ukazujući Vam poverenje i za naredni predsednički mandat, istakao je Dodik, prenela je Srna.

Naglasio je da je i za Republiku Srpsku, ali i srpski narod u celini od izuzetne važnosti da na mestu predsednika Ruske Federacije bude Vladimir Putin, lider sa vizijom i jasnom politikom koja je usmerena na dobrobit ruskog naroda, prosperitet i napredak zemlje, saopšteno je iz Kabineta predsednik Srpske.

Podsetivši da Republika Srpska i Ruska Federacija već tradicionalno imaju dobre odnose, Dodik je izrazio nadu da će tako biti i u budućnosti na obostrano zadovoljstvo.

- Mnogo je učinjeno u našoj dosadašnjoj saradnji i smatram da se politička i ekonomska saradnja može podići na još veći nivo. Dosadašnjim bliskim odnosima i bratskoj saradnji Republike Srpske i Ruske Federacije dali ste lični pečat i doprinos i uveren sam da će tako biti i nakon ovih predsedničkih izbora, te da će ruski narod izabrate najboljeg kandidata - Vladimira Putina, istakao je Dodik.

Predsednik Srpske poželeo je Putinu mnogo sreće, uspeh na predsedničkim izborima i ubedljivu pobedu koja bi obezbedila bolju, sigurniju i mirniju budućnost za sve.

U Rusiji je počelo glasanje na izborima za predsednika Rusije. Prvi će svoje pravo glasa iskoristiti stanovnici Kamčatke, gde su biračka mesta već otvorena. Izbori traju do 17. marta.

Autor: