AKTUELNO

Kako je istakao, SAD se nada budućnosti u kojoj će svi napredovati, prosperitetnosti i ponovnoj konkurentnosti.

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu da se "Amerika nada budućnosti u kojoj će svi napredovati", naglašavajući da je tu došao da bi "predstavljao interese američkog naroda"

Tramp se na početku govora založio za svet u kojem će "svako dete živeti zaštićeno od nasilja, siromaštva i straha".

- Ja ću uvek stavljati Ameriku na prvo mesto - kazao je Tramp i dodao da "Amerika na prvom mestu ne znači Amerika bez ikoga više".

Kako je dodao, svet svedoči ponovnom oživljavanju jake i prosperitetne Amerike, koja je, prema njegovim rečima, otvorena za biznis i ponovo konkurentna.

Foto: Tanjug

- Kada SAD beleže rast, rastu i druge zemlje sveta. Prosperitet SAD stvorio je bezbroj radnih mesta širom sveta, dok su kreativnost i inovacije u SAD doveli do značajnih otkrića koja svuda pomažu ljudima da žive bolje i zdravije živote - rekao je Tramp.

Predsednik SAD je trgovinskim partnerima poručio da zvanični Vašington više neće tolerisati nepravedne "predatorske" trgovinske prakse koje remete tržišta.

- SAD više neće zatvarati oči na nepravedne trgovinske prakse - poručio je Tramp direktorima kompanija, bankarima i političkim liderima na Davosu.

- Ne možemo imati otvorenu i slobodnu trgovinu, ako pojedine države iskorišćavaju sistem nauštrb drugih - poručio je predsednik SAD.

Tramp, koji kao biznismen nikad nije bio pozvan u Davos gde se okupljaju predstavnici krupnog kapitala, prvi je američki predsednik na Svetskom ekonomskom forumu od 2000. godine, što će mu, kako navodi Rojters, pružiti priliku da popriča sa nekim "elitnim globalistima" koje je kritikovao u izbornoj kampanji 2016. godine.

#Davos

#Donald Tramp

#SAD

'