AKTUELNO

Svetski ekonomski forum se, kako piše u čestitiki, nada daljem jačanju saradnje sa Vladom Srbije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku osnivača i predsednika Svetskog ekonomskog foruma u Davosu Klausa Švaba, u kojoj Švab, između ostalog, kaže da je uveren u Vučićevu odlučnost kako bi se prevazišli izazovi sa kojima se Srbija trenutno suočava.

Čestitka i od predsednika Grčke

Predsednik Grčke Prokopis Pavlopulos čestitao je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću izbor za predsednika Srbije, izrazivši očekivanje da će tokom njegovog mandata biti dodatno osnažene veze dve zemlje.- Povodom vašeg izbora za predsednika Republike Srbije, želim da vam u ime naroda Grčke i u svoje ime uputim iskrene čestitke i najbolje želje za uspeh u obavljanju vaše nove dužnosti - navodi se u čestitki Pavlopulosa.Pavlopulos je uveren da će tokom Vučićevog predsedničkog mandata biti osnažene "tradicionalne veze i plodna i konstruktivna saradnja naših dveju zemalja na obostrano zadovoljstvo i u korist naših napora za očuvanje stabilnosti regiona”, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

- Čestitam vam pobedu na predsedničkim izborima. Želim vam mnogo uspeha i sreće u obavljanju vaše nove dužnosti. Uveren sam da će vam istrajnost i odlučnost pomoći da prevaziđete izazove sa kojima se Srbija trenutno suočava - navodi se u čestitki.

Svetski ekonomski forum nada se daljem jačanju saradnje sa Vladom Srbije, poručuje Švab, istovremeno uputivši poziv premijeru Vučiću da prisustvuje narednim skupovima koje organizuje Svetski ekonomski forum, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

#Aleksandar Vučić

#Davos

#Klaus Švab

#Svetski ekonomski forum

'