AKTUELNO

Za Dalmaciju i jug zemlje na snazi je crveni meteoalarm zbog jakog vetra.

Juče je celu Hrvatsku zahvatilo pogoršanje vremena koje je bilo toliko jako da se, zapravo, može reći da se zima vratila.

Na obali Jadrana padala je kiša, bilo je grada, bure, ali i snega. Sneg je pao u Delnicama, na Ćićariji, na Sljemenu, ali i u Karlovcu. Bilo je grmljavine...

Danas će biti nešto mirnije, ali dosta hladnije u odnosu na prošle dane. Jutarnje temperature bile su ispod nule na kopnu, na moru tek koji stepen iznad nule. Snega ima u Lici, ali i na Sljemenu, gde je jutros u 7 sati izmereno 7 centimetara.

Tokom dana na Jadranu se očekuje pretežno sunčano i vetrovito. U ostatku Hrvatske sunčano uz promenljivu oblačnost bez padavina.

Ujutro u unutrašnjosti mestimično magla, a na jugu može pasti još malo kiše, a u pojedinim delovima Hrvatske i snijega. Na kopnu će danju duvati umeren, ponegde i jak severni i seeveroistočni vetar.

Na Jadranu jaka i olujna bura mestimično u Dalmaciji s orkanskim udarima, a na severnom Jadranu i severni vetar. Najviša temperatura uglavnom od 7 do 12 stepeni.

Za Dalmaciju i jug zemlje na snazi je crveni meteoalarm zbog jakog vetra.

#Hrvatska

#Nevreme

'