AKTUELNO

Crveni meteoalarm je na snazi.

Prema merenjima od 12 sati, u Srbiji su najtopliji gradovi, sa izmerenih 36 stepeni bili Valjevo, Beograd, Kragujevac, Ćuprija i Niš!

Sat vremena ranije od evropskih gradova van Srbije, najtoplija bila Tirana, sa 37 stepeni, Podgorica sa 36 stepeni, Dubrovnik 35 i Atina sa 34 stepena.

Na snazi je i dalje upozorenje RHMZ na visoke temperature danas i sutra uz dnevnu maksimalnu oko 40 stepeni i minimalnom iznad 20 stepeni.

Republički hidrometeorloški zavod izdao je sada novo upozorenje na vremenske nepogode i obilne padavine 12. avgusta.

Foto: RHMZ

-U subotu u većini mesta od 20 do 40 mm kiše, a uveče i u toku noći na jugu i istoku Srbije, uz pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i jakim vetrom, očekuje se lokalno i veća količina padavina od 40 mm. Na području Beograda posle podne i uveče pojava obilnih plјuskova sa količinom padavina oko 20 mm/3h- navodi se na sajtu RHMZ.

Zato je izdat i crveni meteoalarm, za danas i sutra zbog visokih temperatura, za subotu zbog nepogoda!

Prema prognozi u Srbiji će i sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo, sa temperaturama i do 41 stepen, a uveče i u toku noći, uz lokalni razvoj oblačnosti, ređa pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

Foto: RHMZ

Najniža temperatura od 15 do 22, u košavskom području do 27, a najviša od 36 do 41 stepen, saopštio je Republicki hidrometeorološki zavod.

U subotu se očekuje jače naoblačenje i zahladenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogode sa gradom i jakim vetrom. Više padavina sredinom dana na jugozapadu, a uveče i u toku noći u Banatu, centralnim, istočnim i jugoistočnim krajevima, gde se lokalno očekuje više od 40 mm kiše za 12 sati.

Do nedelje uveče prestanak padavina. Od ponedeljka suvo i uglavnom sunčano, uz porast temperature.

#Oluja

#Prognoza

#Vreme

'