AKTUELNO

Lagano, ukusno, posno i hranljivo jelo za sve koji žele da odmore organizam od namirnica životinjskog porekla.

Posni krompir po bakinom receptu, napravićete lako i jednostavno, potrebno je samo da sve sastojke imate u svojoj kuhinji. Nema greške sa ovim receptom, dopašće se i vama i vašim ukućanima.

Potrebno je:

500 gr krompira

2 veze mladog crnog luka

1 veća šargarepa

1 paradajz

4 kašike pirinča

ulje

suvi začin

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na tanje krugove. Poređati pola u dno podmazane tepsije. Preko poređati šargarepu i luk isečen na krugove.

Odozgo ide malo krugova krompira, a preko razbacati opran pirinač. Pokriti krompirom. Poređati preko toga krugove paradajza, ili sipati 100 ml kuvanog paradajza.

U 200 ml vode izmešati suvi začin i preliti krompir. Preliti sa uljem i peći na 220 stepeni 40 minuta.

Autor: