AKTUELNO

Ima malo sastojaka, pravi se vrlo lako, a recept dolazi iz Južne Amerike.

Ovaj kolač bez brašna i šećera postao je za kratko vreme izuzetno popularan.

Za pripremu su potrebna 4 jaja, 2 pomorandže, 200 gr oraha, badema, lešnika ili kokosa,  pola kašičice sode bikarbone, 100 grama crne čokolade i 200 ml neutralne pavlake za kuvanje

Priprema:

Foto: Pixabay.com

Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata.

Zatim ih kuvajte oko pola sata, dok ne omekšaju.

Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i prethodno samlevene orašaste plodove i malo sode bikarbone.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Prokuvajte neutralnu pavlaku pa u nju dodajte čokoladu dok se rastopi. Prelijte gotov i prohlađen kolač.

#Brašno

#Kolač

#Šećer

'