Ima malo sastojaka, pravi se vrlo lako, a recept dolazi iz Južne Amerike.
Ovaj kolač bez brašna i šećera postao je za kratko vreme izuzetno popularan.
Za pripremu su potrebna 4 jaja, 2 pomorandže, 200 gr oraha, badema, lešnika ili kokosa, pola kašičice sode bikarbone, 100 grama crne čokolade i 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
Priprema:
Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata.
Zatim ih kuvajte oko pola sata, dok ne omekšaju.
Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i prethodno samlevene orašaste plodove i malo sode bikarbone.
Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Prokuvajte neutralnu pavlaku pa u nju dodajte čokoladu dok se rastopi. Prelijte gotov i prohlađen kolač.
#Brašno
#Kolač
#Šećer