AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je za razgraničenje, jer smatra da se "Velika Albanija" može zaustaviti samo na taj način.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li podržava "korekciju granice" ili ne, ministar Vulin je istakao da je on za razgraničenje.

- Ja sam za razgraničenje. Ako mene pitate, ja tu nemam nikakvu dilemu. 'Velika Albanija' može da se zaustavi samo na taj način, nikako drugačije - naglasio je Vulin, ističući da razgraničenje zaustavlja širenje "Velike Albanije".

Upitan da prokomentariše koji signal Srbija treba da sledi kada je reč o "teritorijalnim korekcijama" - američki ili evropski, imajući u vidu izrečene stavove Angele Merkel i Trampovog savetnika Boltona, Vulin kaže da Srbija treba da sledi svoj signal.

- Mi treba da sledimo svoj signal, ono što je dobro za srpski narod, ono što je dobro za Srbe. Ja sam veoma zadovoljan zbog toga što američka administracija očigledno razume realnost i shvatila je da mešanje nije put, i razume da je održiv jedino dogovor koji se postigne između onih koji će živeti ovde, a mi ćemo živeti ovde i u narednim vekovima - rekao je on.

Prema njegovim rečima, svako nametnuto rešenje, svako rešenje koje se nameće silom, nije održivo rešenje i pre ili kasnije će izazvati sukobe, ratove i podele.

- Ako se mi dogovorimo, ako nađemo dogovor, a velike sile prihvate to, onda već govori o tome da rešenje može da bude održivo i da idemo ka stabilnosti Balkana, što je nešto što nismo doživeli u proteklim vekovima - naglasio je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Kosovo

#Velika Albanija

'