AKTUELNO

Nema slobodne i suverene zemlje bez snažne Vojske, a naša pozicija i u pregovorima o Kosovu i Metohiji biće jača u onoj meri u kojoj bude jačala i naša Vojska, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i naveo da se on već jasno i glasno izjasnio za razgraničenje.

- Smatram da treba zaustaviti širenje 'velike Albanije', najopasnije političke ideje na prostoru Balkana. 'Velika Albanija' znači rat, i to ne samo rat sa Srbijom i Srbima, već paljenje Crne Gore, Makedonije, možda i Grčke, a sigurno Srbije. Hoćete li da je zaustavimo ili nećete, ili da sačekamo na neki drugi vremenski raspored zvezda i sila - upitao je Vulin.

On je rekao da po pitanju razgraničenja još ništa nije dogovoreno, jer su najveće svetske sile protiv toga, o čemu, kaže, svedoči i izjava nemačke kancelarke Angele Merkel.

- Oni hoće nezavisno i celovito Kosovo. Vučić se drznuo da uđe u borbu i da im kaže da to Kosovo nije ni nezavisno, a da ne sme da bude celovito, da ne može da bude tako. On ima tu hrabrost, a svi su protiv njega. Najveći broj svetskih sila jesu protiv njega, i protiv ovakvih ideja - naglasio je Vulin.

Kaže i da najveće svetske sile hoće da opravdaju 1999. godinu, jer razgraničenje na KiM bi značilo da NATO agresija nije bila po pravu i pravdi i da na taj način priznaju da je ta agresija bila akt nasilja, pravnog i svakog drugog.

Prema njegovim rečima, to bi značilo da priznaju i zločine na KiM i da za njih neko mora da odgovara i da bude kažnjen.

- Mi smo u jednom političkom i istorijskom trenutku kada možemo da pomognemo nekome ko menja istoriju, mislim na Vučića, a možemo i da mu odmognemo. Svako od nas će stajati pred istorijom. Ja verujem da je ovo obnova srpske državnosti i zaustavljanje širenja 'velike Albanije' i zato ću činiti sve da pomognem - zaključio je ministar Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Kosovo i Metohija

#Vojska

'