AKTUELNO

Potpredsenik Vlade i ministar finansija Siniša Mali naveo je da je Srbija sada stabilna i kredibilna i da stranci žele da investiraju u našu zemlju i dodao da se naša zemlja nikad nije bolje nosila s problemima.

Govoreći o nedavnoj poseti Francuskoj, Mali je rekao:

"Predsednik Vučić je govorio o nabavci 12 rafala, da ojačamo vojsku. Imate naslovne strane današnjih novina gde kažu 'A mogli smo da izgradimo još dva Đerdapa'. Pa ne bismo mogli da izgradimo i pitanje je da li ćemo ikada moći".

Ministar Mali dodaje da se Srbija nikada bolje nije nosila sa svim problemima.

"Potpuna promena je atmosfere kad je Srbija u pitanjuu. Hoće stranci više da investiraju. Srbija se pokazala kredibilnom i stabilnom. Mi smo sačuvali makroekonomsku stabilnost. Mi i dalje rastemo, a jedna Nemačka je u recesiji. Da li je neko osetio krizu u Srbiji kao u drugim zemljama? Da li su pre dve godine rekli da neće biti grejanja i struje? A bilo je. Da li smo prvi imali sve četiri vakcine u vreme korone?", pita Mali.

Dodao je da je i Makron pitao kakve su nam javne finansije, a onda rekao: "Svaka čast"!

"Makronovi saradnici nam rekli da bi voleli da je tako i kod njih", poručio je Mali i nastavio:

"Posle posete Vučića Francuskoj, imate saopštenje Demokratske stranke koji kažu 'Ne znate da vodite državu'. A mi razgovarali sa najuspešnijima na svetu. Ljudi, ne postoji preduzeće koje niste uništili i vi nekome spočitavate".

Ministar Mali se osvrnuo na i na EKSPO 2027.

"Hoćemo da imamo vozila koja idu bez vozača i da imamo i leteće taksije. Oni se tome smeju. Ja sam juče ujutru imao video poziv sa kompanijom u Francukoj, koja je lider u proizvodnji letećih automobila. Sanjamo velike snove, kao što kaže predsednik. Mi ovo nazivamo kvantnim skokom u budućnost. Zato je predsednik Vučić rekao da svi učestvujemo u tome. To sanjamo, da 2027. imamo 100 milijarda evri BDP. Pre 12 godina je bio 30 milijardi. Mnogo bolje se nosimo sa ovom krizom nego drugi. Ne kaže to Siniša Mali, već MMF. Bili smo na ivici bankrota posle prethodne vlasti", rekao je Mali.