AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić ocenio je danas da licemerje Vuka Jeremića povodom Kosova i Metohije nema kraja i da posle svega što je učinio nema pravo da se izdaje za rodoljuba.

Đurić navodi da "iako je koliko juče svojom suludom akcijom pred Međunarodnim sudom pravde direktno doprineo tome da se udvostruči međunarodna podrška albanskim sepatistima na Kosovu i Metohiji, danas bez ikakvog stida deli pariotske lekcije", saopšteno je iz SNS.

- Neko ko je saučesnik u instaliranju administrativnih prelaza između centralne Srbije i Kosova i Metohije, ukidanju Prištinskog korpusa i srozavanju potencijala Vojske Srbije, neko ko je kumovao nizu katastrofalnih sporazuma sa Prištinom, marginalizovao UNMIK, a doveo Euleks, nema pravo da se izdaje za rodoljuba - istakao je Đurić.

Đurić ističe da niko u Srbiji nije zaboravio šta su Jeremić i "žuti" režim učinili na štetu državnih i nacionalnih interesa.

- Čitava Jeremićeva politička karijera je jedna velika laž i prevara, i on u toj laži uporno istrajava, i to ne samo zato što mu je takav krakter, već i zato što je podržan i plaćen da nastavi da laže i obmanjuje srpski narod - dodao je Đurić.

Umesto što lije lažne krokodilske suze nad Kosovom i Metohijom, Jeremić bi trebalo da objasni honorar od 200 hiljada evra dobijen od katarske ambasade u Berlinu, koji sigurno nije nagrada za zasluge u odbrani srpskih državnih i nacionalnih interesa, poručio je Đurić.

Jeremićeva Narodna stranka počela je danas akciju prikupljanja potpisa građana protiv sporazuma kojim bi Srbija, kako navode u NS, Kosovu omogućila da dobije stolicu u UN i time priznala nezavisnost južne pokrajine.

#Marko Đurić

#SNS

#Vuk Jeremić

'