AKTUELNO

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji boavi u poseti Šri Lanki, razgovarao je danas u Kolombu sa predsednikom parlamenta Karu Džajasurijom o mogućnosti unapređenja bilateralnih odnosa dve zemlje, a posebno parlamentarne saradnje.

U razgovoru je konstatovano da Srbija i Šri Lanka imaju tradicionalno prijateljske odnose, zasnovane još u Pokretu nesvrstanih zemalja, koji traju do danas.

Izražena je obostrana želja i spremnost da se u narednom periodu učine konkretni koraci u cilju pospešivanja pre svega parlamentarne saradnje između dve zemlje.

Predsednik parlamenta istakao je da Šri Lanka pridaje veliku važnost parlamentarnoj diplomatiji. Iskazao je spremnost da dođe u zvaničnu posetu Srbiji i uputio poziv predsednici Narodne skupštine Republike Srbije Maji Gojković da poseti Šri Lanku.

Ministar Dačić zahvalio je svom sagovorniku na stavu Šri Lanke u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i izrazio nadu da će ova pozicija, zasnovana na međunarodnom pravu, biti zadržana i u budućnosti.

#Ivica Dačić

#Šri Lanka

'