AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom inostranih poslova, razvojne saradnje i dijaspore Republike Gambije Mamaduom Tangarom, koji boravi u radnoj poseti Republici Srbiji.

Šef srpske diplomatije je ukazao da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i izrazio nadu da će, nakon ove posete, otpočeti konkretnija saradnja u oblastima od zajedničkog interesa, a naročito na planu ekonomije, poljoprivrede i IT sektora.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je, govoreći o aktuelnoj situaciji u našoj južnoj pokrajini, naglasio da je za Srbiju od izuzetnog značaja očuvanja kulturnog, istorijskog i religijskog nasleđa na Kosovu i Metohiji, što je jedno od najosetljivijih pitanja za našu zemlju i srpski narod, te da, u tom smislu, Srbija očekuje razumevanje Republike Gambije.

Ministar inostranih poslova, razvojne saradnje i dijaspore Republike Gambije Mamadu Tangara je zahvalio na prijateljskoj dobrodošlici i istakao opredeljenost Republike Gambije za razvoj saradnje sa Republikom Srbijom.