AKTUELNO

Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije, govoreći o atentatu na nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa kaže da je jasno kada se vidi atentator da sa njim nešto nije u redu.

Matić je naveo da je to dvadesetogodišnjak čudnog izgleda, prilično ekscentričan.

- Slušao sam razne analize, da je propust tajne službe, ali ni tajna služba ne može da uđe u glavu jednog čoveka. Lokalna policija pokriva perimetar od 200 metara. Šta je problem lokalne policije? Imate i u Pinkovom Geopolitičkom pregledu, ja sam čitao analizu profesora Životića, imate kadrovske probleme, a sa druge strane to su ljudi koji su zagledani u predsednika bivšeg ili budućeg, a ne u masu - rekao je Matić za Novo jutro TV Pink.

Prof. dr Predrag Marković, istoričar, rekao je da je poslednji atentat u SAD bio pre 43 godine, na Regana, a da ga je izvršio ludak.

- Interesantno je to... Zapravo, protiv ludaka nema odbrane, a napravljeni su propusti što lokalna policija nije imala vezu sa FBI. Ludaci su nezaustavljivi... Ovaj dečko je isto neki usamljenik - naveo je Marković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, Tramp je vatreni pobornik držanja oružja, a zanimljivo je šta sad misli o tome.

Mirko Škrbić iz Instituta za javnu diplomatiju osvrnuo se na NATO samit i kazao da nema optimizma da će rat u Ukrajini brzo završiti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pitali smo zvaničnike da li očekuju promenu ukoliko Tramp dobije izbore i dobili smo uveravanja da uprkos izjavama da će rat okončati za 48 sati Amerika neće odustati od svojih preduzetih obaveza - naveo je Škrbić.

Autor: Marija Radić