AKTUELNO

Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije, govoreći o povlačenju Džoa Bajdena iz predsedničke trke kaže da je Donald Tramp bio u ozbiljnom vođstvu nakon republikanske nominacije.

Matić je izjavio da ćemo tek u septembru videti realnije rezultate, jer je Tramp imao i efekat atentata i efekat nominacije.

- Daleko je novembar, ali je ono što je izvesno da se demokrate izvesnom kandidaturom Kamale Haris vraćaju u igru i da će sada ono što je Tramp zamerao Bajdenu, da je star, nesposoban, da se kao bumerang vraća Trampu - rekao je Matić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Matić je naveo da je Tramp najstariji kandidat za predsednika Amerike i dodao da će kampanja biti krajnje zanimljiva.

Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije kaže da sve pomalo liči na teatar, režija sa jedne, ali i sa druge strane, jer je veliki ulog u igri.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovaj najnoviji slučaj sa Bajdenom i Kamalom Haris takođe deluje očekivano s obzirom šta je sve prethodilo Bajdenovoj odluci, ako on bilo šta može da odluči. Videli smo prvo debatu krajem juna, koja se desila neočekivano rano, i to na zahtev Bajdenovog tima, deluje kao da su hteli da pokažu Bajdenu da ne može - ocenio je Lukić.

Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je Kamala ozbiljan kandidat, jer je kandidat jedne od dve najveće partije u SAD.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ona je u roku od 24 sata obezbedila podršku za nominaciju i od strane vođa partije unutar samih saveznih država i od strane delegata... To govori o tome da su demokrate tražile nešto da im obezbedi elan - naveo je Miškeljin.

Autor: Marija Radić