AKTUELNO

Na inicijativu potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića u Beogradu će biti podignuto spomen-obeležje u znak sećanja na policijske službenike i druge pripadnike MUP-a, koji su dali svoje živote braneći Srbiju, njenu sigurnost, bezbednost i slobodu, saopšteno je danas iz Stefanovićevog kabineta.

Ministar je danas potpisao sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim Protokol o saradnji na podizanju spomen-obeležja i tom prilikom istakao da MUP na taj način želi da oda počast svim policajcima koji su dali živote da bi čuvali sigurnost dece i građana, i borili se za to da Srbija bude bezbedna zemlja.

- Nadam se da ćemo već u maju imati priliku da vidimo ovaj spomenik koji će pokazati svim građanima kolika je žrtva policajaca, koji su dali svoje živote za Srbiju i koji će istovremeno biti i motiv i drugim policajcima da svojim danonoćnim radom, poštenjem i odgovornošću pokažu privrženost Srbiji i bezbednosti svih građana - rekao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

Kako je dodao, spomen-obeležje koje će biti postavljeno ispred "SIV-a 3" na Novom Beogradu, će podsećati ljude na ogromnu žrtvu i težinu posla koji policajci obavljaju i biti mesto gde će građani Beograda, koji je u poslednjih nekoliko godina dobio više spomenika kulture, parkova i mesta za okupljanje, moći da vide ko su ljudi koji su se borili i dali živote za njih.

- Drago mi je da danas imamo priliku da realizujemo ovu divnu inicijativu i veliki projekat koji je MUP, zajedno sa Gradom Beogradom, sprovodilo u prethodnih nekoliko meseci. Potpisivanjem ovog sporazuma krunisali smo taj process - istakao je Stefanović i zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji projekta.

Gradonačelnik Beograda je zahvalio ministru Stefanoviću na inicijativi i istakao da sporazum pokazuje veliko poštovanje prema svim pripadnicima policije koji su dali svoje živote za bezbednost.

- Naša je obaveza da čuvamo uspomenu na sve njih i zbog toga smo podržali podizanje ovog spomen-obeležja - rekao je Mali.

Foto: MUP Srbije

On je dodao da će Grad preko javnog preduzeća “Zelenilo” preuzeti brigu o okruženju spomenika, "Javno osvetljenje” vodiće računa o rasveti i na takav način dati podršku "toj sjajnoj incijativi”.

- Podizanjem ovog spomen-obeležja želimo da pokažemo da nikada nećemo zaboraviti ljude koji su svoje živote dali za našu bezbednost, ali i koliko nam je stalo da očuvamo uspomenu na njih - poručio je Mali.

#Nebojša Stefanović

#Siniša Mali

'