AKTUELNO

Biljana Pantić Pilja, član Predsedništva Srpske napredne stranke, rekla je da su predstavnici opozicije danas, po ko zna koji put, odbili pruženu ruku i mogućnost za postizanje dogovora.

- Pokazala je srpska opozicija da ih nije briga ni za preporuke ODIHR-a ni za građane Srbije - kazala je Pantić Pilja i dodala:

- Jedini jezik koji predstavnici opozicije okupljene oko koalicije "Srbija protiv nasilja" razumeju je jezik nasilja i ultimatuma. Za dijalog je potrebno dvoje, a vlast je pokazala da je spremna za razgovor. Prvo ih je pozvao predsednik Aleksandar Vučić na razgovore, odbili su. Onda ih je pozvala predsednica Narodne skupštine, Ana Brnabić u nadi da će prihvatiti pruženu ruku i da će se doći do kompromisa jer je interes građana bitniji od ličnih sujeta.

- Ali nažalost, koalicija okupljena oko Dragana Đilasa vodi se samo ličnim interesima i ne prihvata mogućnost kompromisa - istakla je Pantić Pilja i dodala:

- Nije im odgovarao 28.april za održavanje izbora zbog "holideja". Sad im ne odgovara 02.06. i zalažu se za direktno kršenje zakona. Postavljanje ultimatuma od onih koji nemaju podršku među građanima Srbije je neprihvatljivo.

- Srpska napredna stranka je pokazala da se zalaže za kompromis i da nikada nećemo prihvatiti ultimatum i nasilje koje nude predstavnici opozicije - zaključila je Pantić Pilja.