AKTUELNO

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, govoreći o sednici Saveta bezbednosti UN kaže da je to sednica koja je zakazana na naš zahtev i to hitno, kao i da smo se izborili da to bude otvorena sednica.

Dačić je rekao da otvorena sednica znači da će ceo svet čuti ono što kaže naš predstavnik, odnosno predsednik Srbije Aleksandara Vučić.

- Zato je bilo bitno da to njegovo izlaganje bude sveobuhvatno, odnosno da predstavi jasnu sliku kakva je situacija na Kosovu i Metohiji, šta su to problemi. Mi nekad krećemo od pogrešne pretpostavke, da svi prate šta se dešava na KiM i da znaju u čemu su problemi. Kada pogledate sastav i zemlje članice Saveta bezbednosti, shvatite da treba da im napravite određeni uvod u situaciju i da im skrenete pažnju na neke tačke, koje nemaju u fokusu - izjavio je Dačić u Novom jutru Jovane Jeremić na TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekao, zbog svega toga je bilo važno sve to reći i po mom mišljenju taj govor je bio izvanredan.

- Zašto? Zato što je bio argumentovan, oštar i odmeren. Onakav kakav treba da bude u ovoj prilici. On je jasno ukazao na to ko je glavni krivac, a glavni krivac je Kurti, to jest njegova politika u prethodnim godinama. Njegova politika je pokazala da on živi na incidentima - istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, sada je novi problem dinar na Kosmetu, a mnogi zaboravljaju na izbore na severu Kosmeta.

Foto: Pink.rs

- Mislim da je izlaganje predsednika bilo dobro i da je to bilo od istorijskog značaja za našu zemlju i naš narod, jer to će ostati zapisano, sa kakvim se problemima susreće naš narod, jer je situacija takva da je više nepodnošljiva - naglasio je Dačić i dodao:

Sve mere koje Kurti preduzima, preduzima ih da bi stvorio uverenje kod Srba da više tamo ne mogu da žive i da se isele u centralnu Srbiju.

Dačić je kazao da sada svi vide jasni cilj Kurtija, a to je da protera Srbe sa Kosmeta.