AKTUELNO

Hitna sednica Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu i Metohiji na zahtev Srbije održaće se večeras u 21 čas po našem vremenu.

Božidar Spasić, bivši obaveštajac, rekao je za Pink u emisiji Novo jutro da je ovo neverovatan uspeh predsednika Vučića i da je to dokaz njegovog ugleda u svetu.

"Milsim i da njegovo ime ovoga puta ime Srbije vuče i da smo dobili tu sednicu. Od ove sednice se očekuje jedno brilijantno izlaganje predsednika Vučića poput onoga na generalnoj skupštini UN gde je uzdrmao i promenio neke paralele", kaže Spasić.

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, rekao je da mu je neverovatno to što je sednica zakazana dva dana nakon što je naša zemlja podnela zahtev i da mu se čini da je Srbija povratila svoj pozicije pre Banjske.

"Pre Banjske Kurti je bio u dosta lošoj poziciji takođe zahvaljujući svojim jednostranim potezima koji su prevršili svaku meru čak i kod onih koji ih sponzorišu otvoreno. Kurti je doveo sebe u jednu nezgodnu situaciju u kojoj je Srbija imala stratešku prednost. Zato je Banjska organizovana iscenirana kako bi se slomila noga Srbiji, a njemu dalo veštačko disanje", kaže Krstić i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

"Sad mi se čini da smo ponovo na tom istom mestu gde je Srbija povratila svoj dah, a Kurti se ponovo zafarbao u svoj ćošak. danima američka ambasada u Prištini izdaje saopštenja u kojima opominje Kurtija da obustavi svoje aktivnosti da prestane sa ukidanjem dinara", kaže Krstić.

Dodaje da je dobro što je sednica otvorena za javnost, činjenica je da sve ovo ide dobrim tokom i da je dan pre toga pre sednice predsednik imao veoma dobar sastanak sa ministrom odbrane Nemačke, zaključuje Krstić.

"Činimi se da predsednik ima puna jedra sad da ode u Savet bezbednosti i da faktografski ispriča šta se dešava i kakvim su pritiscima i nevoljama izloženi Srbi na Kosovu i Metohiji". kaže Krstić.