AKTUELNO

Danijela Vujičić, koordinator upravljačkog tima za izradu statuta Zajednice srpskih opština, rekal je za TV Pink posle sastanka da je vladala neprijatna atmosfera tokom predstavljanja statuta Srpskih opština.

Posle pet godina predstavljen je nacrt ZSO koji je završen 2018. godine. Nije bilo prilike da predstavi sve članove Deklaracije za 30 minuta ali ono što je suština je da je zajedno sa koleginicom Belović doživela neprijatnost od strane Aljbina Kurtija.

- Posle uvodnog obraćanja koji sam iznela, posle 30 minuta koji je EU dala,a u kojem je bilo nemoguće da sve predstavim, ali sam uspela kroz prezentaciju da to iznesem. Ono što je suština doživeli, smo koleginica i ja veliku neprijatnost. Zato što su sve vreme Kurti i Bisljimi dobacivali, nisu nam davali da govorimo, sa podsmehom, stalno su nas nipodaštavali. Predsednik Vučić je burno reagovao, da nije bilo njega doživeli bismo još veću neprijatnost - rekla je ona novinarima u Briselu i dodala:

- Prvo što je predsednik rekao kada smo ušle u prostoriju, koleginica Belović i ja, predsednik je rekao 'Gde ste moje Srpkinje sa srpskog Kosova i Metohije', tu je nastao totalni haos, zašto se koristi Kosovo i Metohija, to nije deo Srbije. Već dve nedelje unazad oni vrše takav pritisak na upravljački tim. Da predsednik nije ušao u svađu da nas zaštiti kao žene, pre svega, da nam da mogućnost da iznesemo onaj naporan rad koji je bio na nacrtu statuta.