AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u Njujorku sastanak sa ministrom inostranih poslova Sao Tome i Principa Urbinom Boteljom.

Ministar Dačić je, tokom sastanka u sredu, istakao značaj obeležavanja 40 godina diplomatskih odnosa i ukazao na važnost nastavka jačanja prijateljskih odnosa i bilateralne saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Potvrdio je posvećenost Srbije očuvanju tradicionalnih veza koje postoje sa ovom zemljom i zahvalio je na odluci da se povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ministar Dačić ukazao je na značaj očuvanja ovog principijelnog stava i uputio poziv ministru Botelju da poseti Srbiju.

Pročitajte još: Vučić na "Blumberg global" forumu sa svetskim zvaničnicima! MAKRON poručio srpskom predsedniku: Znam da si veliki lider (FOTO)

Ministar Boteljo je istakao da visoko ceni i uvažava doprinos koji je Jugoslavija dala razvoju njegove zemlje i potvrdio da Vlada poklanja veliku pažnju Srbiji i rešavanju pitanja KiM kroz dijalog.

Podvukao je da ostaju čvrsto na poziciju o nepriznavanju JPNK, neprihvatanju bilo kakve forme odnosa, i zalaganju da se postigne mirno rešenje uz poštovanje međunarodnog prava i Povelje UN-a.

Zahvalio je na pozivu i uzvratio pozivanjem šefa srpske diplomatije da poseti Sao Tome i Principe.

#Ivica Dačić

#Njujork

#Ujedinjene nacije

'