AKTUELNO

Srbija ostaje vojno neutralna zemlja, a nastaviće saradnju sa NATO kroz program Partnerstvo za mir radi očuvanja mira i stabilnosti u regionu, izjavio je danas potpredsednik parlamenta Veroljub Arsić u razgovoru sa članovima Pododbora za tranziciju i razvoj i Odbora za ekonomiju i bezbednost Parlamentarne skupštine NATO (PS NATO), koji borave u poseti Srbiji.

Kako je saopštila Skupština Srbije, u razgovoru, kome su prisustvovali i članovi delegacije parlamenta u PS NATO, bilo je reči o nedavno održanim predsedničkim izborima u Srbiji, reformi ustavnog sistema zemlje radi usklađivanja sa propisima EU, nastavku saradnje u okviru programa Partnerstvo za mir, inicijativi za stvaranje carinske unije u regionu, ali i o odnosu građana prema NATO.

Vučić: Mandatar tokom ove nedelje

Arsić je u razgovoru sa predstavnicima delegacija članica PS NATO iz Holandije, Turske, Bugarske, Letonije, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Slovenije, Francuske i Crne Gore, kao i predstavnicima delegacije BiH, koja je pridružena članica ove međunarodne organizacije, istakao dobru i uspešnu saradnju koju delegacija Skupštine Srbije ostvaruje u PS NATO, dajući svoj aktivan doprinos radu ove organizacije.

"Pristupanje Srbije EU podržava 225 do 230 narodnih poslanika, što daje veliku većinu za usaglašavanje domaćeg sa zakonodavstvom EU", rekao je Arsić.

Istakao je da je veliki deo domaćeg zakonodavstva usaglašen sa zakonodavstvom EU, kao i da će Srbija do kraja 2018. godine zakonodavno biti spremna za članstvo u EU.

Arsić je gostima preneo da je Srbija ostvarila najveći rast u prethodnih sedam godina, te da se očekuje da on u narednim godinama bude i 3,5 odsto BDP-a, što će uz nastavak smanjenja budžetskog deficita, reformu javnog sektora i jačanje privatnog sektora, poboljšati investicioni ambijent u Srbiji.

#Veroljub Arsić

#Vojska

#neutralan

'