AKTUELNO

Advokat Goran Petronijević govoreći o Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju rekao je da se još uvek ne zna ima li dovoljno dokaza protiv njih dvojice i da će se o tome oglasiti tužilaštvo, odnosno sud pri donošenju konačne odluke.

Gucati i Haradinaj su uhapšeni u Prištini 25. septembra i istog dana su prebačeni u pritvorsku jedinicu u Hagu.

Oni se potvrđenom optužnicom terete da su najkasnije od 7. do 25. septembra, na tri konferencije za štampu, kao i izjavana na društvenim mrežama i skupovima koje su prenosili mediji, neovlašćeno otkrili zaštićene informacije uključujući podatke o potencijalnim svedocima na osnovu kojih se može otkriti njihov identitet.

Konkretno, optuženi su za ometanje službenih lica u vršenju službenih dužnosti, zastrašivanje svedoka, odmazdu i povredu tajnosti postupka.

-Mi se nadamo da ima dovoljno dokaza i znam da se radilo mnogo na tome da se tidokazi dobiju i da oni sada konačno budu prezentovani onome kome treba, a to jeto Specijalizovano veće– istakao je Petronijević za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je da, kada su u pitanju Gucati i Haradinaj, da pribavljanje ogromne dokumentacije specijalziovanog javnogtužilaštva očigledno je nanelo veliku štetu ne samo identifikacijom svedoka,nego i zbog nekih drugih stvari.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun ocenio je da Specijalizovanotužilaštvo zaista sprovodi ozbiljnu istragu kako je moguće da je tolika dokumentacija dospela u ruke ove Gucatija i Haradinaja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kada je u pitanju rad Specijalitovanog tužilaštva, ono veoma profesionalno radi svoj posao, ova optužnica je pokazala da su oni odradili jedan ozbiljan posao čimsu optužili Tačija i ostale za najteža dela - ocenio je on.

#Goran Petronijević

#Milovan Drecun