AKTUELNO

Pola sata nakon što je obavestila javnost da je deo opozicije pokušao da falsifikuje dnevni red sednice parlamenta, predsednica Skupštine Maja Gojković ponovo je izašla pred novinare i iznela da su iz opozicije pretili da će je i fizički sprečiti da vodi sednicu.

Ona je dodala da se nada da će na to što su je Zoran Živković nazvao prostitutkom reagovati Saša Janković, kao i poslanice opozicije.

-Pozivam Živkovića da razmisli da li je skupština došla do tog nivoa da žene u politici mogu da se nazivaju prostitutkama - kazala je Gojković.

Maja Gojković je rekla da nema potrebe da joj prete, i da samo treba da odgovore na ono za šta su optuženi.

Gojkovićeva je dodala da predstavnici opozicije u međuvremenu nisu rekli ništa "o 68 falsifikata koje su potpisali", kao i o činjenici da su predali dopune dnevnog reda pre sazivanja sednice parlamenta, jer sednica, istakla je, "nije na zvaničan način ni zakazana".

Ali su, kaže, rekli da ona laže, da vara, pretili da će je sprečiti da vodi sednicu...

-Rekli su mi da će me fizički sprečiti da vodim sednicu. Na to mogu da kažem da postoji televizijski prenos i da bih baš volela da svi to vide - rekla je Gojković.

Predsednica parlamenta Maja Gojković izjavila je danas da neće preći preko uvreda koje joj je uputio poslanik Nove stranke Zoran Živković.

"Preko uvrede koju ste mi uputili neću preći. Sa vama ne želim da razgovaram", poručila je Gojković Živkoviću koji se javio za reč po povredi Poslovnika.

Gojković je rekla da će nekom drugom dati da predsedava kada se Živković bude javljao za reč i govorio, a kada je Živkoviću reč dao predsedavajući Djorđe Milićević, poslanici SNS počeli su da galame i udaraju rukama o klupe.

To su činili sve dok je Živković govorio.

Nakon izlaganja Živkovića, Gojković se vratila na mesto predsedavajućeg i zahvalila poslanicima na podršci svim ženama koje se bave politikom.

Povodom polemike o proceduri, po kojoj je zakazana nova sednica, Gojković je rekla da joj je žao što su poslanici opozicije predali predloge za dopune dnevnog reda za sednicu koja nije u tom trenutku bila zakazana, jer tada njen saziv nije bio evidentiran.

"Nije zavedeno vreme saziva nove sednice kad je predato, jer se žurilo da se popišu u 9:59 dopune na sednicu koja nije zakazana", kaže Gojković.

#Maja Gojković

#Opozicija

#Skupština Srbije

'