AKTUELNO

Predsednica SkupštineSrbije Maja Gojković sazvala je sednicu parlamenta za utorak 12. novembar, a na dnevnom redu su izmene zakona o putnim ispravama i potvrđivanje sporazuma o saradnji Srbije i Evropske policijske kancelarije.

Pred poslanicima je i predlog potvrđivanja memoranduma orazumevanju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva za unutrašnju bezbednost SAD u cilju sprečavanja putovanja terorista i borbe protiv ilegalnih migracija.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje sporazuma Srbije iAgencije EU za saradnju u sprovođenju zakona o upućivanjuoficira za vezu, kao i sporazuma Srbije i Tunisa o vozačkimdozvolama.

Poslanike očekuje i potvrđivanje sporazuma Srbije i Bugarske o saradnji u oblasti zaštite od prirodnih iizazvanih katastrofa i sporazuma između vlada država Crnomorske ekonomske saradnje o pružanju pomoći u vanrednimsituacijama i hitnom reagovanju na prirodne katastrofe.

Predsednica parlamenta predložila je i razmatranje listekandidata za predsednika Komisije za zaštitu konkurencije iliste kandidata za tri člana Saveta Komisije za zaštitukonkurencije, koje je podneo Odbor za privredu, regionalnirazvoj, trgovinu, turizam i energetiku, kao i razmatranjepredloga odluke o izboru člana Komisije za hartije odvrednosti. 

#Maja Gojković

'