AKTUELNO

Pompezno najavljen protest povodom godišnjice od lansiranja lažne afere "Savamala" u organizaciji Inicijative "Ne davimo Beograd' čiji je zaštitni znak žuta patka - doživeo je potpuni fijasko!

Kao što se može videti na osnovu fotografija, ispred zgrade Geozavoda gde se održava protest, skupila se šačica demonstranata - jedva malo više od 2.000.

Nešto ranije, na samom početku protesta, okupljenih "patkara" bilo je oko 1.000.

Debakl je još veći ima li se u vidu da su organizatori, inače finansirani od kontroverznog američkog milijardera Džordža Soroša i njemu bliskih nevladinih organizacija, najavili "protest nad protestima" na kome su očekivali nekoliko desetina hiljada građana.

Foto: Printscreen Youtube

Inače, među demonstrantima su i poslanik Demokratske stranke Balša Božović, u narodu poznatiji kao "Žuti Balšone" i drugi visoki funkcioneri DS, kao i Staša Zajović, jedan od osnivača nevladine organizacije "Žene u crnom".

Foto: Printscreen Youtube

Tu je i Đorđe Vukadinović, poznatiji kao Đoka Vlah, koji je na predsedničkim izborima podržao dosovskog kandidata Vuka Jeremića. Među učesnicima protesta je i glavni urednik malotiražnog "Danasa" Dragoljub Draža Petrović, kao i funkcioner SDS i poslanik u Skupštini Srbije Marko Đurišić.

Na skupu je i sociolog Jovo Bakić, jedan od onih koji ne propušta priliku da pljune vlast i premijera Aleksandra Vučića lično, a društvo mu prave pojedini migranti.

Foto: Printscreen Youtube

Posebna bizarnost sa ovog porodičnog okupljanja "patkara" je i to što skupu prisustvuju i migranti, međutim, neki od njih su, kako piše Informer, vratili organizatorima zastave Inicijative "Ne davimo Beograd".

#Beograd

#Protest

'