AKTUELNO

Izjava predsednika Vučića da je Kina jedina zemlja na koju Srbija može da računa u ovim teškim danima naišla je na veliko interesvanje u celoj Kini, ali i u Arapskim zemljama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zbog pandedmije koronavirusa u nedelju, 15.marta, proglasio vanredno stanje na teritoriji čitave zemlje. 

Njegovo obraćanje naciji, u kojem je rekao da je Kina jedina zemlja na koju Srbija računa, preneli su svi mediji u Kini, ali i u Arapskim zemljama. Njegov govor prenela je Kineska televizija CGTN ( China Global Television Network), koja emituje i na arapskom jeziku. Kako saznajemo i kako nam šalju, govor je takođe postao i popularan na društvenim mrežama u tim zemljama.

Vučić je, ističe CGTV, evropsku solidarnost opisao kao "bajku" i pohvalio Kinu, rekavši da je jedina zemlja koja je Srbiji odmah pružila ruku.

Ispod videa na kojem se čuje obraćanje predsednika, nižu se komentari podrške upućene Srbiji, ali i celoj Evropi sa porukom da se svi nadaju da će pandemija uskoro da se završi.

#Aleksandar Vučić

'