AKTUELNO

Ambasadorka Izraela u Beogradu Alona Fišer-Kam ocenila je danas da je govor predsednika Aleksandra Vučića na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za spoljne poslove AIPAC u Vašingtonu imao veliki odjek u Izraelu jer je, kako kaže predsednik Vučić, dotakao srca jevrejskog naroda i srce Izraela, ali, dodaje da njegov govor "otišao i mnogo dalje".

"Vučić na AIPAC govorio pred najuticajnijim ljudima izraelske zajednice u Sjedinjenim Državama, a ono što je reko ima veoma pozitivan odjek i u SAD i u Izraelu, ali i u drugim zemljama" rekla je Fišer-Kam za Tanjug.

Nemam sumnje da će ovo biti dodatni korak u našim odnosima, dodaje izraelska ambasadorka u Beogradu i skreće pažnju da je predsednik Vučić u Vašingtonu poslao veoma važne poruke, a da je za Izrael najbitnija odluka da Srbija otvora diplomatsko predstavništvo u Jerusalimu.

"Mislim da je jako važno što će se srpska zastava pridružiti drugim zastavama prijateljskih zemalja koje su takođe donele odluku da otvore diplomatska predstavništva u Jerusalimu", rekla je izraelska ambasadorka.

Idemo, objašnjava Fišer-Kam, u pravcu jačanja međusobnih odnosa u svim aspektima, političkim, ekonomskim, kulturnim i svakako će obraćanje Vučića na AIPAC biti upamčeno kao postignuće u tom pravcu.

Ambasadorka izraelna skreće pažnju da ne treba da zanemariti ni to da je ove nedelje Skupština Srbije usvojila zakon o Memorijalnom centru "Staro sajmište".

"To je takođe veoma važno i smatram da sve to zajedno šalje veoma snažnu poruku o našoj budućnosti", istakla je Fišer-Kam.

Srbija je veoma poštovana zemlja u Izraelu, važi za veoma prijateljsku zemljom, a predsednik Vučić je viđen kao veliki prijatelja Izraela, zaključuje ona.

#Beograd

#Izrael

#ambasadorka

#vučić

'