AKTUELNO

Zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goran Papić danima je glavna tema napada Boška Obradovića. U tome ga je podržao i Dragan Đilas, ali ne baš slučajno. Papić je rukovodio akcijom hapšenja u to vreme Đilasovog šuraka Milana Dabovića, zbog šverca kokaina.

Milan Dabović, rođeni brat košarkašice Ane, koja je u to vreme živela sa Đilasom, uhapšen je u septembru 2016. u akciji SBPOK-a na Brankovom mostu sa više dva i po kilograma narkotika.

- Hapšenje je usledilo posle višemesečnog rada operativaca SBPOK-a. Tog dana bila je povelika jurnjava za njim kroz grad. Očekivalo se da će možda otkriti za koga je prenosio drogu, ali je on već na samom privođenju Papiću i ostalim policajcima pretio Đilasom, pitao ih znaju li ko mu je šurak i poručivao da će dobro upamtiti kome su se zamerili - otkriva izvor.

U javnosti je više puta zabeleženo da je Đilas dovozio svoju tadašnju devojku Anu u posetu Milanu u CZ. Iako je porodica tvrdila da je Milan navodno nosio drogu jer je imao previše poverenja u svoje prijatelje koji su ga prevarili, sam Milan nikada nije otkrio ko su ti prijatelji, ukoliko zaista postoje. Nakon što je osuđen, Apelacioni sud u Beogradu potvrdio mu je u decembru 2017. presudu na šest godina zatvora, ističući da mu je odbrana tokom suđenja bila neuverljiva.

Mediji bliski Đilasu bavili su se incidentom, za koji se u skladu sa zakonom ispituje postupanje Gorana Papića, ali su u isto vreme pokušali i da iskonstruišu još jednu aferu za političke potrebe i plasiraju da je reč o kumu ministra Nebojše Stefanovića. Iako se o svemu odmah oglasila policija i demantovala da ministar ima ili je ikada imao ijednog kuma koji je pripadnik MUP-a, što je i sam ministar ponovio, danas je to ponovo postala tema za Boška Obradovića.

Lider Dveri je juče nanizao sijaset optužbi na račun Papića, nazivajući ga konobarom i kriminalcem i ponovio istu laž zvanu da se događaj u Zaplanjskoj zataškava jer je reč o kumu ministra Stefanovića, a potom i da je možda reč o kumu ministrove rodbine (?!).

Nakon toga, i sam Papić bio je prinuđen da se obrati medijima, a potom i sudu.

#Dragan Đilas

#Milan Dabović

'