AKTUELNO

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas da lideri Saveza za Srbiju mesecima napaduju policiju i osporavaju njene rezultate i upitala da li su razlog satanizacije i kriminalizacije policijskih službenika familijarne i kumovske veze Dragana Ðilasa i Boška Obradovića sa Milanom Dabovićem i Mladenom Novakovićem, koji su uhapšeni zbog trgovine narkoticima

Popović Ivković je na pres konferenciji rekla da žestoki i gotovo svakodnevni napadi lidera SzS-a na policijske službenike i pripadnike MUP-a nisu slučajni i da se dešavaju "po šablonu" kada policija zapleni narkotike i uhapsi narkodilere.

Ona je ukazala na to da je Služba za borbu protiv organizivanog kriminala u septembru 2016.godine na Brankovom mostu uhapsila Milana Dabovića, brata Ðilasove nevenčane supruge, sa 2,4 kg kokaina koji, kako je rekla, vredi više od stotinu hiljada evra.

- U trenutku hapšenja vozio je automobil sa "falš" tablicama, a oko vrata imao torbicu Olimpijskog komiteta u kojoj je pronađeno 2,4 kg čistog kokaina koji je retkost - rekla je Popović Ivković i pokazala novinarima video snimak Dabovićevog hapšenja.

Ona je, takođe, novinarima pokazala i fotografije na kojima se vidi kako Ðilas dovozi hranu u Centralni zatvor gde Dabović, kako je dodala, služi zatvorsku kaznu od šest godina.

Popović Ivković je primetila da Ðilas preti kako će ukinuti žandaremeriju, da se zalaže za smanjenje plata policijaca i zatvaranje policijskih stanica i da napada srpsku policiju uvek kada se, kako kaže, "takne u osinje gnezdo" i pomenu njegovi milioni.

Ona je postavila pitanje i o spekulacijama, koje su se, kaže, pojavile u javnosti poslednjih dana, da je Mladen Novaković Tocilo, koji je nedavno uhapšen u Mladenovcu sa 77 kg heroina, kum lidera Dveri Boška Obradovića i upitala kakve veze ima Obradović ima sa njim.

- Da li ima veze to što serijal Boška Obradovića u Skupštini Srbije o kriminalnim krugovima u MUP-u kreće od 14.novembra, dan pošto je uhapšen Tocilo - upitala je Popović Ivković.

Ona je iznela podatke da su pripadnici MUP-a u 2018.godini zaplenili 11 tona različitih narkotika, a od početka ove godine skoro sedam tona narkotika.

Prema njenim rečima, ovogodišnji rezultat zaplene droge veći je nego zbirni rezultat svih zaplena u 2008, 2009, 2010 i 2011.godini.

Istakla je i da su rezultati srpske policije zapaženi i u brojnim međunarodnim akcijama i izdvojila dve takve - sa policijama Španije i Velike Britanije u kojoj je zaplenjeno 800 kg čistog kokaina.

U akciji sa Evropolom i drugim policijama, kako je dodala, zaplenjena je tona kokaina, oduzeto dva miliona evra, uhapšeno 16 lica, od kojih dva u Srbiji.

#Biljana Popović Ivković

#Napad

#SZS

#policja

'