AKTUELNO

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković komentarišući to što je policija otmičare dečaka Petra Mitrovića (13) uhapsila u roku od 24 sata kaže da je to još jedan u nizu rezultata rada policijskih službenika, njihove posvećenosti i profesionalizma i dodaje da SzS ne oprašta uspehe.

- Sa ponosom mogu da kažem da možemo da stanemo rame uz rame sa najsavremenijim policijama sveta. Otmičarima je Viši sud u Sremskoj Mitrovici odredio pritvor do 30 dana, dakle ocu i njegovim sinovima. Jednom maloletnom licu je napisana,krivična prijava i taj postupak će ići redovnim putem – rekla je Popović Ivković,u Novom jutru TV Pink.

Ona dodaje da MUP sa velikom pažnjom pristupa svakom problemu i da se rezultati svakodnevno nižu.

- U slučaju otmice malog Petra bila je hitna reakcija policije, saradnja sa roditeljima, što je rezultiralo da je Petar živ i zdrav vraćen svojoj porodici. On je jedan hrabar i dostojanstven dečak, to kažu policijski službenici i ministar, koji su bili prisutni te večeri u Staroj Pazovi. Možemo da zamislimo šta je tom detetu prolazilo kroz glavu tokom više od 20 sati neizvesnosti kroz koju je on prošao – kazala je Popović Ivković.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njenim rečima, Petar nije pokazivao strah i bio je hrabar.

- Petar je heroj. Petar je zaista heroj i ja se nadam da će on potisnuti sve ove užase kroz koje je prolazio, ali sam isto tako sigurna da ni on ni njegovi roditelji nikada neće zaboraviti sve što se dogodilo – rekla je Popović Ivković i dodala da su Petrovi roditelji bili trezveni i da su pomagali policiji.

Kako kaže, ministar Stefanović se oglasio odmah nakon što je Petar predat svojim roditeljima, a narednog jutra su se pojavile neke informacije da dečak nije pronađen.

- Bilo je spekulacija i osuda zašto se ministar našao u Staroj Pazovi. Pa, potpuno je normalno i prirodno da kada je cela javnost alarmirana, da kada svi znaju da je nestao jedan trinaestogodišnji dečak, ministar bude sa svojim policijskim službenicima, da im pruži podršku, logistiku, da bude upoznat sa celom situacijom. Zamislite ministra koji sedi kod kuće i gleda vesti i čeka objavu da li je dečak pronađen ili nije – navela je Popović Ivković i dodala:

Videla sam da je jedan od Đilasovih pristalica napisao jedan zaista užasan tvit, kritikujući ministra što se u tom trenutku nalazio u Staroj Pazovi.

Kako kaže, toj Đilasovoj pristalici najbolje je odgovorio Petrov otac koji je rekao „Izvinite, stavite prst na čelo, da li vi znate šta je otmica?“.

Foto: TV Pink Printscreen

- Uvrede, laži, lažne afere, optužbe su postale naša svakodnevnica. Uspeh se ne oprašta, ja verujem da je to i građanima jasno. Opozicija nema nikakvu ideju razvoja Srbije, nemaju šta da ponude građanima Srbije, jasno je da je glavna meta Aleksandar Vučić. Ja verujem da je svima to jasno. Prvo zbog izuzetnih rezultata koje je postigao i na ekonomskom planu, u međunarodnoj politici, zbog ogromne podrške u narodu. Dok je Aleksandru Vučiću narod iznad svega, Draganu Đilasu i njegovim pristalicama je fotelja iznad svega. Oni se bore za svoju fotelju – ocenila je Popović Ivković.

Prema njenim rečima, dok Aleksandar Vučić bira teška rešenja, Đilas i njegove pristalice svakodnevno izmišljaju afere.

Komentarišući snimak paljenja Vesićeve knjige ispred galerije Progres Popović Ivković kaže da je pažljivo pogledala snimak i da je svakome ko je odgledao snimak potpuno jasno da je Branko Miljuš rukovodio celom operacijom paljenja knjige Gorana Vesića.

Foto: TV Pink Printscreen

- Da podsetimo građane, Branko Miljuš je u vreme dok je Dragan Đilas bio gradonačelnik bio direktor dnevnih novina Pres. Mišković je priznao da je on bio jedan od vlasnika, a Dragan Đilas nije nikada. Dakle, iz tog perioda, kada je Dragan Đilas bio glavni i odgovorni urednik svih medija i cenzor svih medija datira njihovo prijateljstvo. Dakle, na tom snimku Miljuš predvodi Đilasove pristalice - navela je Popović Ivković.

Svaki dan nove laži opozicije, sada o oružju

Popović Ivković je ocenila da opozicije svakodnevno, proizvodi nove afere i laži, a najnoviju, da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović učestvuje u prodaji oružja teroristima, smatra najšokantnijom. Kako kaže, bavili su se doktoratom, pa diplomom, i sada su prešli na oružje. Popović Ivković se osvrnula na slučaj radnika namenske industrije Krušik Aleksandara Obradovića koga opozicija naziva herojem, a koga tužilaštvo sumnjiči da je tokom pet godina neovlašćeno pribavljao podatke različitih stepena tajnosti o poslovanju preduzeća i predao ih stranom državljaninu. - On je špijun, a ne heroj, kako vidim da ga nazivaju. Kako može biti heroj čovek koji je sistematično od 2014. godine skupljao podatke iz fabrike u kojoj je radio i protivzakonito se služio sa istim - upitala je Popović Ivković i dodala da je taj čovek koji nanosio štetu i namenskoj industriji i Republici Srbiji za Đilasa heroj. Kod njega su prilikom hapšenja pronađeni ugovori, prateća dokumentacija, usb i brojni diskovi, navela je Ivković i dodala da je na tužilaštvu da utvrdi za čije je ineterese radio.

#Biljana Popović Ivković

#Dragan Đilas

#MUP Republike Srbije

'