AKTUELNO

Veljko Nestorović, urednik političke rubrike u dnevnom listu Alo, povodom saslušanja Kadrija Veseljija u Specijalnom sudu u Hagu kaže da će najverovatnije nakon saslušaja biti odmah pušten kući.

- Taj Specijalni sud do sada nije podigao nijednu optužnicu, ne zna se da li dolaze u svojstvu svedoka ili osumnjičenih. Kadri Veselji je čovek koji stoji iza "žute kuće", on je jedan od osnivača OVK, direktno stajao iza napada na autobus Niš ekspresa kada je ubijeno 12 osoba i tako dalje i tako dalje – rekao je Nestorović za Novo jutro TV Pink.

Kako kaže, ako padne Veselji, pašće i svi drugi kao domine.

- Dobro je što je on pozvan u Hag, ali mi ne možemo da imamo poverenja u taj sud zbog svih tih poziva, nijedna optužnica nije podignuta, čekali su da prođu izbori na Kosovu, prošli su. Sada čekaju da se formira vlada – smatra Nestorović.

Foto: Beta/Visar Kryeziu

Prema njegovim rečima, sud u Hagu koristiće se za međusobni obračun Albanaca.

- Posle 1999. godine postojao je obračun klana Haradinaj sa ljudima Ibrahima Rugove, tu je bilo dosta mrtvih. Ramuš Haradinaj je čak juče rekao da je njegov brat 2005. godine u Peći ubijen po srpskom scenariju, što nema nikakve veze sa logikom. Nisam optimista što se tiče tog suda, ali mislim da ako neko bude optužen to će biti niže rangirani komandanti OVK – ocenio je Nestorović.

Boris Vuković, odgovorni urednik Srpskog telegrafa, kaže da je poznato kako su osuđeni Srbi u Hagu, a kako su osuđeni drugi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Dobro je što Hag poziva njih i neka se procesuiraju, kakvi god bili obračuni među njima, samo neka odgovaraju bar za jedan zločin koji su počinili nad Srbima – kazao je Vuković.

#Boris Vuković

#Kadri Veselji

#Veljko Nestorović

'