AKTUELNO

Atmosferu u društvu kvari pokretanje raznih afera protiv ministara u Vladi Srbije koji imaju najbolje rezultate i najviše rade, kao i to što je na predsednika Aleksandra Vučića stavljena meta, rekli su novinari, gostujući na TV Pink.

Novinar Večernjih novosti Dragan Vujičić rekao je da karikaturu sa naslovne strane dnevnog lista Danas, na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić predstavljen sa nacrtanom metom na grudima u koju je uperen snajper, shvata kao izrugivanje i kao još jedno crtanje mete.

Foto: TV Pink Printscreen

- Teško je razumljivo. Kao da se neko trudi da drži ovu zemlju večito u vanrednom stanju i nekim provokacijama - rekao je Vujičić i dodao da to kvari atmosferu u društvu.

Kako je on rekao, Srbija je svojim zalaganjem u regionu i pružanjem pomoći Albaniji koja je pogođena zemljotresom pokazatelj normalizacije odnosa u regionu.

- To je jedna lepa priča, to su naši ljudi koji su otišli tamo da pomognu građanima Albanije. Oni su bili prvi koji su otišli, prvi koji su stigli. Vratili su se bez velike pompe - rekao je Vujičić i dodao da to treba da bude novi početak u odnosima Albanije i Srbije.

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista ''Alo'' Duško Vukajlović rekao je da svako u medijima ima pravo da piše šta hoće.

Foto: TV Pink Printscreen

- Svedoci smo otvaranja raznih afera kada su u pitanju ministri u Vladi Srbije. Nije to slučajno. Ako obratite pažnju na koga se udara, to su ministri koji imaju najbolje rezultate i najviše rade - rekao je Vukajlović.

Kako je on objasnio, Dragan Đilas je taj koji pokušava da se nametne kao vođa celokupne opozicije i da je on, kako kaže, ''sveta krava'' u srpskim medijima.

- Đilas je prvo rasturio ''Dveri'', a pokušava da kontroliše Narodnu stranku. Ono što je najveći problem jeste poništavanje Demokratske stranke. Čovek je opsednut idejom da svako ko drugačije u opoziciji misli, ko se ne slaže sa njim, bude uništen - ukazao je Vukajlović i dodao da se to sada dešava u Demokratskoj stranci.

Kako je Vukajlović rekao, ako se pojavi neko ko kaže da Đilas nije bog koji hoda po zemlji, taj mora da ''leti'' sa svih funkcija.

#Dragan Vujičić

#Duško Karanović

#Novo jutro

'