AKTUELNO

Sagovornici TV Pink smatraju da novinari, nezavisno od medija za koji rade, moraju da imaju isti tretman, kao i da posao obavljaju profesionlano.

Autor i voditelj emsije "Veče sa Ivanom Ivanovićem", Ivan Ivanović objavio je Tvit na svom nalogu u kojem je na pogrdan način prozvao autorku i voditeljku emisije Hit Tvit TV Pink, Vericu Bradić

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić kazao je za Novo jutro Pink televizije da Tviter i tvitovi predstavljaju paralelni svet u Srbiji, ali je istakao i da je to legitimno obraćanje javnosti kao što je i konferencija za štampu.

- Neko to kaže javno, sa željom da to svi pročitaju. To je stav osobe koja to piše, još ako je potpisana. Imamo situaciju gde voditelj vređa i preti Verici Bradić. On to čini na isiti način na koji neki opozcioni lideri prete. Gospodin Ivanović to čini na isti način kao što to čini Đilas koji je pretio saobraćajcu koji ga je zaustavio zbog prebrze vožnje – podseća Krstić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Najgore je što ovi brižnici o slobodi medija ne reaguju. Reaguju samo kada su u pitanju novinari koji rade na medijima koje oni vole – kazao je on.

Prema Krstiću, svi novinari moraju da imaju jednak tretman i da budu zaštićeni.

- Postoje novinari koji su zaštićeni, njima ne smete da kažete da nije profesionalno to što rade, jer će da vas prozovu da vodite kampanju protiv njega, a ovom drugom mogu da se upućuju psovke i uvrede – kazao je Krstić.

Marko Matić, novinar medijske mreže Antidot, kazao je da je važno da se obrati pažnja na poruku koju je Ivanović poslao, jer kako je istakao, on je tu označio šta može da se desi sa novinarima koji ne razmišljaju isto kao on.

- On većinu građana ove zemlje posmatra kao okupatore sopstvene zemlje jer,koristi reč okupacija u tvitu. Hoćete da kažete da za njih neće biti budućnosti ako dođe do promene vlasti – objašnajva Matić

Foto: TV Pink Printscreen

Matić je ukazao na razliku u profesijama kojima se bave Verica Bradić i Ivan Ivanović.

- Ivan Ivanović nije kolega Verice Bradić, on je autor ili koautor jedne humorističke emisije. U svkom slučaju njegove izjave dopiru do javnosti i na društvenim mrežama. Tivter je medij gde vi šaljete poruku u etar – objašnjava on.

Matić ukazuje da je predsediku Vučiću proteklog vikenda pozlilo zbog obima posla koji obavlja.

- Predsedniku Vučiću je pozlilo zbog njegove posvećenosti poslu, a ne zbog pitanja novinara. Sve ostalo što je urađeno je podvala – kazao je Matić.

Krstić ističe da svi novinari, nezavisno od medija za koji rade, moraju da imaju isti tretman, kao i posao obavljaju profesionlano.

- Ta Verica Bradić da radi na nekom mediju koji je njima drag, bila bi heroina – kazao je Krstić.

#Ivan Ivanović

#Verica Bradić

'