AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je povodom najave dela opozicije da će se okupiti ispred Radio televizije Srbije uoči njegovog gostovanja u jednoj od emisija ove televizije.

- Dobio sam posle šest meseci poziv i prihvatio sam da odem na RTS, da iznesem šta je to što smo uradili i šta ćemo napraviti u narednom periodu. Biću na svom radnom mestu baš u to vreme kao što je zakazano. Nisam snimao emisiju, neću ići na Košutnjak. Biću na RTS. Predsednik Srbije ne sme da ne ode, i to nije lično pitanje, to je za ljude koji moraju svim slobodnim i pristojnim građanima da ugrožava bezbednost. Besmislene su te priče 'došli smo samo da postavimo neka pitanja. Ja stalno odgovaram na njihova pitanja. U pitanju je pritisak, da oni kontrolišu kretanje i uteraju strah u kosti svakome ko bi se suprotstavio narastajućem fašizmu Đilasa i Obradovića. Nemam strah od njih ma šta da urade i da mogu, moja odluka bi bila ista. Ukoliko bih kao predsednik odlučio da se povučem, onih koji su tukli Gocu Uzelac, upadali u RTS sa testerama onda Srbija više ne bi postojala, ne bila slobodna. Pristojna Srbija će pobediti večeras. Ne moraju da žure, neću mnogo pre vremena da dođem - kazao je on.

Vučić je u uživo uključenju TV Pink rekao da će govoriti o tome šta je program Srbije i šta će raditi u narednom periodu.

- Mislim da nisu sposobni da bilo šta naprave. Ali, molim ljude koji me podržavaju, a danas smo dobili hiljade poziva ljudi da dođu večeras, molim da se niko ne pojavi. Neka se skupi njih 50-100, neka pokažu kako su jaki. Oni traže bilo kakav incident pa da kažu da smo mi organizovali. Molim da se niko ne pojavi, a oni neće ništa da urade. A ja ću govoriti šta je program Srbije - rekao je predsednik Vučić.

#Aleksandar Vučić

'