AKTUELNO

Ukrajinski teniser Sergej Stahovski napao je Rafaela Nadala posle izrečenih stavova o ratu u Ukrajini i suspenziji ruskih igrača.

Vimbldon je doneo odluku da suspenduje sve tenisere i teniserke iz Rusije i Belorusije zbog rata u Ukrajini koji traje duže od dva meseca, ali mnogi su protiv toga. Usprotivili su se Novak Đoković i Rafael Nadal, čak i britanski teniser Endi Marej, dok je malo onih koji podržavaju odluku "zelenog grend slema".

To su naravno ukrajinski teniseri koji nastavljaju pritiske na organizatore i ostalih velikih turnira, a jedan od najaktivnijih na ovom polju je bivši broj "31" Sergej Stahovski.

Foto: Twitter.com/Sussexfox2/ITV Printscreen

Dobro je poznato da se Stahovski odmah po početku vojne operacije u Ukrajini priključio vojsci svoje države i često na svojim društvenim mrežama deli fotografije sa ratišta, a jedan od prvih koji je stupio u kontakt sa njim je Novak Đoković, tako da njemu nije zamerio na komentaru o Vimbldonu.

Rafaelu Nadalu, koji se dugo "krio" od javnosti, ipak jeste.

- Mislim da je to jako nefer prema mojim ruskim teniskim kolegama. Nije njihova krivica što se u ovom trenutku odvija rat - rekao je Nadal pred početak mastersa u Madridu i time izazvao reakciju Stahovskog koji ga je "pecnuo" zbog ovakvog stava i obratio mu se putem društvenih mreža.

Foto: Tanjug AP/Mark J. Terrill

- Dragi Rafa, želeo sam da te pitam šta misliš o situaciji u kojoj su trenutno teniseri iz Ukrajine? Da li je fer što nemaju dom u koji mogu da se vrate? Da li je fer što ubijaju njihove prijatelje? Hvala unapred na odgovoru - napisao je Stahovski.

U međuvremenu nije stigao odgovor Rafaela Nadala, a videćemo da li će ga novinari koji prate turnir u Madridu pitati za komentar, znamo da Novaka Đokovića sigurno bi...