AKTUELNO

ATP je poslao poruku svim teniserima i teniserkama da neće moći da igraju na Rolan Garosu ove godine ukoliko ne budu vakcinisani!

Francuska teniska federacija obavestila je ATP, a oni mejl prosledili svim teniserima, da će francuska vlada uskoro doneti zakon koji zabranjuje nevakcinisanim sportistima da se takmiče u bilo kom sportskom događaju.

Što je još važnije, poruka ne ostavlja otvorenu nadu za bilo koga da će moći da igra čak i ukoliko ima antitela zbog preležane korone. Jednostano, barem jedan "ubod" je neophodan.

Foto: Tanjug AP/Christophe Ena

Naslov ATP-ovog "mejla" je bio "VAŽNO: Zahtevi za vakcinaciju u Francuskoj", a u njemu se, doduše, dodaje da bi na RG mogli da idu nevakcinisani teniseri koji dobiju medicinsko izuzeće - s tim da Novak Đoković navodno ne bi bio uključen u ovaj izuzetak.

Đoković trenutno boravi u Beogradu posle situacije koju je preživeo u Australiji odakle je nedavno deportovan, iako je pred početak turnira dobio medicinsko izuzeće i nije morao da se vakciniše. Ukoliko to ne učini, bez obzira na rezultate na AO, izgubiće prvo mesto na ATP listi.

Autor:

#Novak Đoković

#Rolan Garos

#korona

#vakcine