AKTUELNO

Rafael Nadal, Kasper Rud i Karlos Alkaraz biće prva trojica igrača na ATP listi od ponedeljka. Kakav će biti redosled znaće se posle Ju-Es opena. Iako oni igraju odlično ove godine, domnacija kakvu je pokazao Novak Đoković 2016. godine još uvek nije viđena.

Naime, srpski as je pomenutu sezonu okončao sa čak 16.950 bodova, što je apsolutni rekord u jednoj sezoni i dokaz koliko je tada Srbin briljirao na turnirima širom sveta.

Nema dileme da dva Španca i Norvežanin igraju odlično ove sezone, ali neverovatno deluje podatak da su do sada zbirno osvojili manje bodova nego osvajač 21 grend slem titule pomenute 2016.

Nadal ima 5810 poena, Rud je došao do 5370, a Alkaraz 5100. Svi zajedno imaju 16.280, što je za 670 manje od Novakovog učinka iz 2016.

Ipak, treba pomenuti da se ove godine nisu računali bodovi na Vimbldonu, no uprkos tome dostignuće srpskog asa je zaista nešto što teško da će biti ponovljeno u istoriji "belog sporta".

Rud i Alkaraz će imati priliku da dodatnu uvećaju bodovni saldo, pošto su i dalje u žrebu Ju-Es opena. Norvežanin u polufinalu igra protiv Rusa Karena Hačanova, dok Španac tek treba da odigra četvrtfinalni duel protiv Italijana Janika Sinera.

Autor: