AKTUELNO

Najbolji vaterpolo trener na svetu Dejan Savić posle dve godine vratio se i zvanično na klupu Crvene zvezde i poručio da se raduje što će ponovo raditi u klubu za koji je emotivno vezan, koji ga poznaje i koji on odlično poznaje.

"Kao što svaki igrac mora da trenira tako i svaki trener mora da trenira. To mi je nedostajalo i vraćam se u klub koji me poznaje i koji poznajem i na taj način želim da obostrano funkcionisemo", rekao je Savić Tanjugu posle zvanicne promocije u Sportskom društvu Crvena zvezda.

Na pitanje da li već postoje planovi za narednu sezonu Savić je rekao:

"Plan postoji, rano je da se prave ciljevi pošto se nista ne zna, od samog prvenstva i Jadranske lige, pa dalje. Plan je pre svega da se stabilizuje rad sa mlađim kategorijama, da se generacijski isprati određeni deo momaka, da se štručni štabovi stave u funkcionalno stanje kluba, a sve ostalo u sustini zavisi od organizacije", bio je jasan selektor Srbije.

On je prethodno na konferenciji za medije objasnio da praktično nije ni odlazio iz Zvezde, jer kada je pre dve godine napustio klub, osnovni motiv bio je da se maksimalno posveti radu sa reprezentacijom sa ciljem da se osvoji olimpijski zlato u Riju.

"Rekao sma da ae osvajanje zlata u Riju debelo da košta srpske klubove i vaterpolo. Lepo je kada te hvale, ali kada to rade previše onda treba da se zapitaš da li je to dobro. U mladosti sam mnogo voleo da zagorčavam život svima, pogotovo svojim roditeljima, a sada najviše volim da zagorčavam sano sebi", rekao je Savia sa jasnom aluzijom na sve probleme koji ga čekaju u Zvezdi.

Savić se vraća na klupu Crvene zvezde

Na konstataciju novinara da bi on svojim imenom mogao da privuee sponzore Savia je u svom stilu rekao: "Jedino da smršam i ugradim silikone" .

Predsednika VK Crvena zvezda Viktor Jelenić rekao je da je presrećan zbog povratka Savića i da bi svi želeli da nastave tamno gde su stali, pošto je sa njima Zvezda bila prvak Evrope 2013, osvojila Superkup Evrope i dve domaće duple krune.

"U poslednje tri sezone borili smo se sa svakakvim problemima, ali to je sve normalno i mislim da je sada vreme za novi početak, u interesu Zvezde i srpskog vaterpola. Da bismo održali kontinuitet medalja potrebni su nam jaki klubovi. Zato je naša želja da opet dovodimo naše najbolje igrače u Srbihu i da osvajamo evro trofeje".

Prema njegovimn rečima sada nije 2012. godina kada su u Zvezdi bili Andrija Prlainović, Denis Šefik, Nikola Rađen i drugi veliki igraci.

"Mi smo osvojili Ligu šampiona sa budžetom od 550.000 evra, što je minimum u istoriji, a sada se na F6 ide sa milion. Sa budžetom do 300.000 može nešto da se proba na evro sceni, da dovedemo cetiri-pet vrhunskih igraca. Jedan takav u Pro Reku zarađuje 130.000 ili 140.000 evra. To je za druge sportove malo, a za naše puno", rekao je Jelenić i ocenio da Zvezda i dalje ima veliki problem sa terminima u bazenima, da ima tretman kao amaterski klubovi, dok recimo Partizan, Šabac, Radnički, Subotica i Niš takvih problema nemaju.

Jelenić je rekao i da je Zvezda mogla i prethodne tri godine da osvaja titule, ali niej cilj da obećava igracima jedno, a posle ih "prevari" i da bi u tom slucaju imala pola miliona evra duga, a da je dug sada "samo" 180.000 evra.

"Tako stvari kod nas funkcionišu, verujte mi, mi još dugujemo Saviću za prošli mandat, a sramota je za koliko je malo para radio, imajući u vidu da on može d abira klub ili reprezentaciju na svetu".

Generalni sekretar Sportskog društva Igor MIlojević istakao je da, uprkos svemu, vidi svetlu budućnost kluba i citirao predsednik Skupštine Petra Škundrića, koji je nedavno rekao da klub čine ljudi, vrline, ljubav i entuzijamaza.

"Imamo sve, a nadam se da će doći i novac. Trenutno treniramo na bazenu "Gale Muškatirović", baza nam je Zavod za sport, a milsim da ćemo i utakmica igrati na Dorćolu", poričio je Milojević.

#Dejan Savić

'