AKTUELNO

Prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković otkrio je kada će se održati Olimpijske igre, koje su bile planirane za ovu godinu, ali su odložene zbog pandemije korona virusa.

Smotra najboljih sportista na svetu počeće 12 dana nakon završetka Evropskog prvenstva u fudbalu (11 jun – 11. jul), koje je još jedno veliko takmičenje u tom periodu.

Naime, Olimpijske igre u Tokiju počeće 23. jula i trajaće do 8. avgusta 2021. godine

Maljković je istakao i da je politika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) do sada bila takva da se obazrivo i detaljno sagledavala teška situacija sa pandemijom korona virusa u celom svetu.

- Sport u svetu i u Srbiji preživljava teške trenutke, situacija je zaista delikatna, ali MOK je, posle pažljive analize, saopštio zvanično danas da, kao nacionalni olimpijski komitet, možemo precizno da objavimo da će se Olimpijske igre održati sigurno u Tokiju, od 23. jula do 8.avgusta 2021. godine. Zbog toga, kao i sve vreme trajanje borbe sa korona virusom, svetla u Olimpijskom komitetuz Srbije se nikada nisu gasila - rekao je Maljković za Radio Beograd.

Podsetimo, Olimpijske igre su bile planirane za kraj jule i početak avgusta ove godine, ali su odložene iz dobro poznatog razloga.

#Olimpijske igre