AKTUELNO

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Monaka danas je ipak otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Uprava Formule 1 je ranije danas saopštila da su trke u Monaku, Holandiji i Španiji odložene, ali je sada saopšteno da se takmičenje u Montekarlu neće održati.

Zbog pandemije korona virusa sezona Formule 1 nije počela, a odloženo je prvih sedam trka u kalendaru, u Australiji, Bahreinu, Vijetnamu, Kini, Holandiji, Španiji i Monaku.

Trka u Monaku bila je predviđena za 24. maj, ali su organizatori naveli da ne mogu da pronađu termin za kasnije održavanje.

U Formuli 1 se nadaju da će sezona što pre početi, "verovatno" posle maja.

Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Trka u Montekarlu tradicionalna je i održavala se od 1955.

Direktor Formule 1 Čejs Keri rekao je da ekipe moraju da budu fleksibilne po pitanju kalendara, kada se situacija sa pandemijom poboljša.

Planira se da sezona počne 7. juna u Azerbejdžanu, ali ne može da se predvidi da li će tako biti zbog brzog širenja virusa. Razmatraju se brojne mogućnosti, verovatno je da će se trke održavati u nizu vikend za vikendom i da će se što je više moguće geografski grupisati.

Sezona bi trebalo da se završi 29. novembra u Abu Dabiju, ali mogla bi da bude produžena u slučaju da se u kalendar uvrste trke koje su prethodno odložene.

Da bi se sezona priznala, mora da se održi najmanje osam trka.

#Formula 1

#Monako

#trka

'