AKTUELNO

Trka u Nemačkoj ostaje u kalendaru Formule 1 i naredne godine, nakon što su vlasnici staze Hokenhajm i čelnici takmičenja postigli usmeni dogovor, preneli su danas britanski mediji.

Kako je preneo Autosport, dogovor je postignut prošlog vikenda, posle nekoliko nedelja pregovora, a iako ugovor izmedju Liberti medije i Hokenhajma nije zvanično potpisan, trka u Nemačkoj biće medju 21 trkom u kalendaru Formule 1 za 2019. godinu.

Očekuje se da će kalendar takmičenja za narednu godinu biti objavljen naredne nedelje, a najranije ovog vikenda, kada je na programu trka za Veliku nagradu Italije u Monci.

Autosport je preneo da će ugovor sa Hokenhajmom biti potpisan samo za jednu sezonu, ali da će to organizatorima trke dati dovoljno vremena da pripreme uslove za potencijalni petogodišnji ugovor, koji bi Veliku nagradu Nemačke dugoročno ostavio u kalendaru.

Takodje, na tu odluku mogli bi da utiču i sponzori, koji bi morali da podrže organizaciju trke. Pregovori sa mogućim sponzorima su u toku, uključujući i kompaniju Mercedes.

#Formula 1

#Nemačka

#trka

'