AKTUELNO

U trenutku kada je pomama za savršenom šminkom na vrhuncu, možda nije neobična težnja žena da uklone svaku, čak i najmanju dlačicu, sa svog lica. Jer lice je, više nego ikada pre, postala paleta za makeup bez greške koji ističe i slavi žensku lepotu na najbolji način.

No, ako su vam klasične metoda odstranjivanja dlačica lica poput depilacije tračicama ili voskom postale naporne i mukotrpne, kozmetičari sve česte preporučuju postupak koji se zove dermaplaning. Prostijim rečnikom - brijanje lica.

Brojni stručnjaci tvrde da je reč o metodi koja je jednostavna i brza, i ima dvostruki efekat - pored dlaka, uklanja i mrtve ćelije kože, tačnije deluje kao piling. Brijanje lica će vam pomoći da se proizvodi za kožu bolje apsorbuju, ali i vaše lice će bolje primati šminku.

Takođe, zanimljivo je da suprotno uvraženom mišljenju - ova metoda ne podstiče brži rast dlaka i one ne postaju jače i gušće. Navodno je brijanje lica bila tajna lepote i Elizabet Tejlor, ali i Merilin Mondro, a ako se vratimo stvarnooo daleko u istoriju - i Kleopatra, dok je u Japanu to ukorenjena tradicija.

- Brijanje je stvar izbora, ono ne može da vam škodi ni na jedan način i istina je da "mehanički" uklanja prvi sloj kože, pa jeste jedna vrsta pilinga. Takođe, zabluda je da utiče na brži rast dlaka, ili da ih čini jačim i gušćim. Brijanjem se uklanja isključivo mrtvi deo dlake, i to važi za celo telo - od lica do nogu. Mana može da bude to što će one svakako veoma brzo izbiti ponovo na površinu, već za dan, dva - ističe dermatolog Svetlana Minić.

Ako se odlučite za ovaj metod uklanjanja dlaka sa lica, imajte na ume da su ženske dlake na licu, za razliku od muških, mekane i nežne. Morate kožu lica pripremiti za brijanje - obavezno koristite gel ili penu za brijanje (najbolje je da koristite ženske proizvode), ali i ispravan brijač - koji mora biti veoma kvalitetan, jer je vaše lice osetljivije od drugih regija.

#Lepota

#brijanje

#lice

#Žena

'