AKTUELNO

Uživajte u poslastici koja se lako i brzo priprema.

Sastojci

šolja od bele kafe šećera

1 vanilin šećer

100 grama suvog grožđa

5 šolja od bele kafe vode

4 narendane jabuke

3 šolje od bele kafe ulja

3 šolje od bele kafe griza

8 šolje od bele kafe brašna

1 prašak za pecivo

preliv: 100 grama čokolade, vanilin šećer

Način pripreme

U posudi za mešanje sjediniti sve sastojke i izraditi ih drvenom varjačom. Smesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh. Preko testa naneti prethodno izrendanu čokoladu na najkrupnije rende. Peći u prethodnoj zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotov kolač po želji posuti vanil šećerom. Kolač je ukusniji ako odstoji ili se koristi sutradan.

Vreme za pripremu: 25 minuta

#Kolač

#čokolada

'