Uživajte u poslastici koja se lako i brzo priprema.
Sastojci
šolja od bele kafe šećera
1 vanilin šećer
100 grama suvog grožđa
5 šolja od bele kafe vode
4 narendane jabuke
3 šolje od bele kafe ulja
3 šolje od bele kafe griza
8 šolje od bele kafe brašna
1 prašak za pecivo
preliv: 100 grama čokolade, vanilin šećer
Način pripreme
U posudi za mešanje sjediniti sve sastojke i izraditi ih drvenom varjačom. Smesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh. Preko testa naneti prethodno izrendanu čokoladu na najkrupnije rende. Peći u prethodnoj zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotov kolač po želji posuti vanil šećerom. Kolač je ukusniji ako odstoji ili se koristi sutradan.
Vreme za pripremu: 25 minuta
#Kolač
#čokolada