Da li vam nedostaje inspiracija za današnji ručak? Ne brinite, jer imamo savršen recept za vas! Predstavljamo vam letnji obrok za celu porodicu, koji se sprema za samo 20 minuta, a toliko je ukusan da ćete sledeći put praviti duplu količinu.
Tokom leta, iskoristite obilje svežeg povrća i prilagodite ishranu toplim danima. Ova jela su lagana za varenje, a istovremeno hranljiva i ukusna.
Predstavljamo vam preukusnu fritatu sa jajima i kačkavaljem, koja je toliko dobra da ćete zaboraviti da u njoj nema mesa.
Potrebno je:
– 3 tikvice
– 3 jaja
– 1 luk
– 1 kašika prezli
– 30 g kačkavalja
– so biber
– suvi začin
– kačičica maslinovog ulja
Priprema:
Tikvice iseckajte na krugove, luk sitno, pa zajedno pomešajte. Dodajte začine i so, izmešajte.Stavite na pek papir i u rernu na 5 minuta na 220 stepeni. Zatim izvadite stavite u posudu u koju ćete da dodate umućena jaja sa prezlama.
Polovinu smese stavite u vatrostalnu posudu, pa preko poređajte kačkavalj, pa odozgo drugu polovinu smese sa tikvicama.
Stavite da se 20 minuta peče u rerni na 220 stepeni. Nakon toga izvadite i uživajte u najjednostavnijem letnjem obroku bez mesa koji će vas jednostavno oduševiti.
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!
Autor: Dalibor Stankov