AKTUELNO

Za babus kažu da pored materijalnog donosi sreću, mir i ljubav

Nazivaju ga i srećni bambus, a feng šui stručnjaci pa čak i oni koji ne veruju u to kažu da svaki stan ili kuća, a posebno poslovni prostor treba da poseduje to čudesno drvo.

Njegovo dejstvo je višestruko, a mnogi tvrde da je najbolji lek protiv negativne energije u jednom domu. Donosi mir i smirenost pa se smatra i idealnim poklonom za nekog koga volite.

Foto: Pixabay.com

Staro kinesko verovanje kaže da ova biljka donosi sreću na različitim životnim poljima. Pronaći ćete ga u svakoj cvećari, ali to u stvari i nije bambus već "dracena sanderiana", ali svojim izgledom i izdržljivošću podseća na njega.

U dalekoj Aziji donose ga u nov dom jer pozitivno utiče na emocije ukućana i atmosferu, kao i poslovni prostor jer se veruje da donosi uspeh i napredak u karijeri.

EVO KOLIKO STABLJIKA BAMBUSA TREBA DA DRŽITE U DOMU ILI NA POSLU

2 stabljike srećnog bambusa donose ljubav, 3 stabljike obezbeđuju sreću, 5 stabljika će vam doneti zdravlje, 8 stabljika je za one koji žele bogatstvo i 9 stabljika će doneti sreću na svim poljima

KAKO SE ODRŽAVA

Srećni bambus nije zahtevan za održavanje. Drži se u vodi koja doliva na svakih 10 dana do dve nedelje jer ova biljka brzo crpi hranljive materije i najbolje je da koristite odstajalu vodu. Najbolje je da oko 10-ak centimetara stabljike bude u vodi. Uspeva i na osvetljenom i zatamnjenom mestu.

Autor: Zorica Lazarević