AKTUELNO

Srećni bambus je jedna od najpopularnijih "lekova" protiv negativne energije u domu. Donosi mir, dobru energiju i smirenost pa se smatra i idealnim poklonom za nekog koga volite.

Za ovu biljku se vezuje i staro kinesko verovanje, da donosi sreću na različitim životnim poljima. Pronaći ćete ga u svakoj cvećari, ali to u stvari i nije bambus već "dracena sanderiana", ali svojim izgledom i izdržljivošću podseća na njega.

U Aziji se unosi u nov stambeni prostor jer pozitivno utiče na emocije ukućana i atmosferu u domu, kao i poslovni prostor jer se veruje da donosi uspeh i napredak u karijeri.

Foto: Pixabay.com

Koliko stabljika srećnog bambusa nam je potrebno?

Veruje se da dve stabljike srećnog bambusa donose ljubav, tri stabljike obezbeđuju sreću, pet stabljika će vam doneti zdravlje, osam stabljika je za one koji žele bogatstvo i devet stabljika će doneti sreću na svim poljima.

Srećni bambus ima minimalne zahteve kada je održavanje u pitanju. Drži se u vodi (u providnoj ili neprovidnoj saksiji), ali za razliku od ostalog rezanog cveća može na taj način da dolivati na svakih 10 dana do dve nedelje jer ova biljka brzo crpi hranljive materije i najbolje je da koristite odstajalu vodu, tako da oko 10-ak centimetara stabljike bude u vodi.

Uspeva i na osvetljenom i zatamnjenom mestu. Voda u kojoj se drži bambus može da se dekoriše kamenčićima. Srećni bambus se smatra najboljom feng šui biljkom koja u svom okruženju dovodi u ravnotežu prirodne elemente – vodu, zemlju, vatru, drvo i metal.

Autor: Z.L.